Foredrag

De guidede ture tilbydes også som foredrag.

Dette kunne eks. være for skoler, foreninger, menigheder, plejehjem, etc.

Det forventes at arrangøren selv sørger for projektor og lærred.
Til gengæld er det en meget beskeden pris foredragene koster, fordi jeg synes at endnu flere skal møde de spændende kunstnere samt de spændende begivenhedsrige historier!


PS! Jeg kan oså engageres til højtlæsning på eks. plejehjem.

FRA FATTIG HUSMANDSSØN TIL ANERKENDT KUNSTNER

Billedhuggeren Anders Bundgaard blev født i den lille flække Ersted få kilometer fra Rebild Bakker  i 1864.
Megen skolegang blev det ikke til for Anders, men hans talent for at tegne og klippe karikaturer viste sig tidligt og som 15-årig søgte lykken i hovedstaden. Efter en række småjobs i København kom han på teknisk skole og derefter Kunstakademiet.
Anders Bundgaard uddannede sig til billedhugger på rekordtid og kom efter en endt eksamen kom han til at arbejde hos arkitekt Nyrup, som var i færd med at opføre Københavns Rådhus.

Hør meget mere om, hvad det kom til betyde for ham og hans eftertid!

LYKKEPRINSEN FRA AALBORG

Carl Johan Bonnesen blev født i 1868 og fik fra starten af hans karriere i 1890erne tilnavnet Lykkeprinsen fra Aalborg, da han udstillede et af sine første værker En Barbar på Charlottenborg udstillingen.

Bonnesen var en meget produktiv billedhugger, og selvom han vendte Aalborg ryggen, kan man i dag betragte 10 af hans skulpturer i hans fødeby.
De meget detaljerede kunstværker som pynter rundt om i landet - og ikke mindst i Aalborg kan ses i det offentlige rum.

Du kan i dette foredrag høre meget mere om hans spændende  liv og virke samt, hvor man kan finde hans arbejder i det offentlige rum.

 

Rold Skov under besættelsen

Besættelsestiden i Rold Skov rummer adskillige dramatiske begivenheder. 
Eks. var konsekvenderne efter træfningen ved Hollandhus medvirkende årsag til ophøret af samarbejdspolitikken med værnemagten.
Træfningen, som kom til at koste 2 unge frihedskæmpere livet, var den første reelle ildkamp mellem en række modstandsfolk og værnemagten.

I foredredraget hører vi bl.a. om disse begivenheder, men også om lytteposten i Rebild, om radarstationen i Fræer, om nedstyrtningen af flyet R.A.F. N/206, om Sanatoriet i Skørping samt om Jens Toldstrup mm.


 

 

Modstandskampen i Aalborg

At Aalborg er blevet kaldt krigens by, er ikke en underdrivelse.

Rødslet lufthavn, Limfjorden med nedstyrtede engelske flyvere. Modstandfolks hovedkvarter i Reberbansgade, stikker likvideringer, clearingsmord, Gestapo, Churchill klubben og begravelsen af frihedskæmperen Niels Erik Vangsted

Dette er blot en række af de begivenheder, som foredraget indeholder.

Mine forældre, som var øjenvidner til flere af ovennævnte hændelser, har videregivet historierne til mig, hvilket er med til at gøre foredraget autentisk og spændende.